"Родопа" победи "Сокол" в първия си мач с минималното 2 на 1

Изображение 1 от 2

    "Родопа" (Смолян) стартира с победа пролетния дял на шампионата на Трета лига - Югоизточна група, побеждавайки "Сокол" (Марково) с 2:1. Двубоят се игра на Стадион "Септември" в смолянския квартал Райково. Головете за домакините са дело на Михаел Кисьов (32) и Борислав Семетски (54). За гостите се разписа Мартин Славов (39). На фона на показаното от страна на домакините, резултатът е крайно незадоволителен, пропускайки куп положения и дузпа. В герой за гостите, които завършиха срещата с човек по-малко се превърна стражът Стефан Дафовски, който спаси отбора си от пълен разгром.
    През първото полувреме футболистите на "Родопа" имаха пълно превъзходство на терена, като само добрите изяви на вратаря на "Сокол" Стефан Дафовски попречиха резултатът да набъбне сериозно. Още в 11-та минута нападателят на "зелено-белите" Михаел Кисьов имаше възможност да открие резултата с глава, но Дафовски изби. Капитанът на домакините Теодор Стефанов остана сам срещу вратаря на "соколите" в 15-та минута, но не успя да преодолее бившия си съотборник и нацели страничната греда. Последваха още две положения за Стефанов и Кисьов, които не завършиха с гол. Идеална възможност на два пъти имаше и Борислав Семетски, като в едната ситуация бе сам срещу вратаря на гостуващия тим. В 23-та минута Владимир Драмалиев затрудни сериозно с диагонален удар Дафовски, който за пореден път изби топката в корнер. До 32-та минута домакините имаха още няколко ситуации, като при едната от тях Николай Тихомиров се опита с глава да вкара, но топката отново бе избита. До гола се стигна след удар на Семетски, избиване на топката и последва овладяването й от Михаел Кисьов, който от малък ъгъл успя да вкара за 1:0.
    Последва обаче изравняване на резултата в 39-та минута от страна на младия нападател Мартин Славов, който успя да се възползва от една от малкото контра атаки на тима си и вкара топката във вратата на Тодор Малинов.
    Вторите 45-минути отново започнаха силно за тима, воден от Данаил Бачков, но късметът не бе на страната на Теодор Стефанов, който нацели на два пъти гредите на врата на Дафовски, както и Даниел Кутев. В 54-та минута, след подаване на Стефанов, Борислав Семетски успя да вкара за 2:1.
    В 74-та минута гостите останаха с човек по-малко, след като Димитър Петров получи втори жълт картон и съответно червен за спъване на Радостин Самуилов в собственото си наказателно поле. В случая, главният рефер Петър Аспарухов от Бургас отсъди дузпа. Тя бе изпълнена от Кисьов, но Дафовски спаси. Шанс пред гола нямаше и влезлият през второто полувреме в игра Елмир Мустански.
    В крайна сметка, "Родопа" спечели трите точки макар и с минимална победа 2:1.

     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини