Детската градина в с.Смилян ще бъде ремонтирана и модернизирана

Община Смолян спечели порект, който е финансиран по Националния план за възстановяване и устойчивост е „Модернизация на образователната среда в детска градина "Дъга" - с. Смилян. Договорът за финансиране влезе в сила на 8 февруари т.г.
Процедурата е разработена в изпълнение на проект „Модернизация на образователна инфраструктура“ по НПВУ на Република България с финансиране по линия на Механизма за възстановяване и устойчивост.
Проектното предложение включва модернизация на образователната среда в централната сграда на ДГ "Дъга", село Смилян, Община Смолян. Детската градина е посочена в първа група на Методологията за приоритизиране на обектите на образователната инфраструктура на територията на Република България и е важна за общината, с. Смилян и региона, поради факта че в останалите села от тази част на общината няма детски градини, а самото село Смилян е най-голямото по население в общината и няколко поредни години е с положителен прираст.
Планираните дейности включват основен ремонт, реконструкция на цялата сграда, мерки за енергийна ефективност, включително подмяна на дограма, изолации, подмяна на ВиК, Ел, ОиВ инсталации, ремонт на санитарни възли, изграждане/подмяна на инсталации за използване на алтернативни източници на енергия и други строително-монтажни работи за осигуряване на цялостен обновен облик на образователната институция както отвън, така и отвътре, включително и прилежащото дворно място.
Ще бъде доставено и ново, съвременно оборудване и обзавеждане, което заедно с обновяване на сградата да осигури устойчива, привлекателна, здравословна и безопасна среда за обучение, възпитание и социализация на децата.
Общата стойност на проекта е 790 148,79 лв., като безвъзмездната финансова помощ е 100%.
Срокът за изпълнение на инвестицията е 30 месеца, считано от датата на сключване на договора, но не по-късно от 31.05.2026 г.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини