Beyoncé влезе в историята на американската класация с новата си песен

Beyoncé влезе в историята като първата тъмнокожа жена начело на американската класация за кънтри музика. 

Изпълнителката на „Crazy In Love“ се изкачи до върха на чарта на Billboard за кънтри песни със сингъла „Texas Hold 'Em“, който тя представи изненадващо по време на Супербоул този месец. 

Тя е и едва втората жена, чиито сингъл дебютира директно на първото място в класацията след издаването си. Преди нея това направи друга мегазвезда - Taylor Swift с презаписаните си песни „Love Story“ и „All Too Well“ през 2021 г. 

Beyoncé е също и първата жена в историята, която успява да оглави едновременно класациите за кънтри и за R&B/хип-хоп песни, откакто те се съставят през 1958 г. Morgan Wallen, Justin Bieber, Billy Ray Cyrus и Ray Charles имат това постижение в автобиографията си. 

В основната класация Billboard Hot 100 „Тexas Hold 'Em“ дебютира на втора позиция. 

По време на Супербоул на 11 февруари Beyoncé обяви деветия си албум „Renaissance Act II“, който ще излезе на 29 март. Заедно с това тя издаде и две песни от него - жънещия успехи в класациите „Texas Hold 'Em“ и „16 Carriages“. Втората дебютира под номер 38 в Hot 100 и под номер 9 сред кънтри синглите. 

И макар, че някои кънтри радиостанции в САЩ да отказаха да пускат песните на Beyoncé, кънтри звездите Maren Morris и Lainey Wilson се изказаха ласкаво за новото начинание на певицата. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини