Модернизират СУ „Христо Ботев“ в Девин с близо 4.5 млн.лв.

Сградата на Средно училище „Христо Ботев“, в Девин ще бъде модернизирана благодарение на сключен договор между Община Девин и Изпълнителна агенция „Програма за образование“. Стойността му е 4 498 757,60 лв. и благодарение на тези средства ще бъдат решени редица текущи проблеми, като ще бъде подобрена и модернизирана образователната среда, сградния фонд и дворно пространство. Училището ще се сдобие с фотоволтаична централа за собствени нужди, информира кметът на Община Девин Здравко Иванов.
Предстои цялостна подмяна на отоплителната система, увеличаване на дебелината на топлоизолационният слой на външните стени, ще бъде извършена и смяна на всички стари интериорни врати с нови. Овен това ще бъдат ремонтирани част от класните стаи с цел създаване на необходимата инфраструктура за СТЕМ среда. Санитарните възли, обслужващи класните стаи също ще бъдат реновирани, както и физкултурния салон. Ще бъдат заменени и всички луминисцентни лампи с LED панели. Предвидено е и обособяване на нов вход/изход от актовата зала в блок Д2. Част от дворната тротоарна настилка ще бъде подменена с бетонови павета.
Ще бъде доставено ново оборудване и обзавеждане, както ще бъдат направени редица други подобрения за достъпна среда.
Освен това, ще бъде изградена и открита спортна площадка към СУ „Христо Ботев“. Средствата в размер на 124 200 лв. са подсигурени по Програмата за изграждане на нови и основен ремонт на съществуващи спортни площадки в държавните и общинските училища, приети с решение на министерски съвет.
На съществуващата на този етап бетонова площадка ще бъдат изградени Спортно игрище за футбол на малки врати и волейбол. Спортното съоръжение ще бъде с ограда и с настилка извън габарита на игрището, като ще се коригира и съществуващият път чрез изграждане на частичен автомобилен път североизточно от игрището
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини