Студенти участваха в изнесено обучение в рамките на програмата на Международен панаир Пловдив

Изображение 1 от 2
  Студенти от Филиал – Смолян към ВСУ „Черноризец Храбър“, специалност „Бизнес администрация и мениджмънт“ и магистърска програма „Данъчен и митнически контрол“, се включиха в организирано изнесено обучение в рамките на програмата на Международен панаир Пловдив. Към него се присъединиха и ученици от Смолянската професионална гимназия по туризъм и строителство „Никола Й. Вапцаров“- град Смолян. Инициативата се организира с цел разширяване на уменията, познанията и нагласите, които са в центъра на развитието на предприемаческата култура както и разширяване знанията в областта на инвестиционните проекти.
  Събитието беше открито от доц. д-р Анелия Пържанова - директор на Филиал – Смолян към ВСУ „Черноризец Храбър“, и доц. д-р Иван Соколов – преподавател във Филиал – Смолян и главен директор на Международен панаир Пловдив.
  Гост-лектор на организираното изнесено обучение беше г-н Пламен Георгиев – директор на ТД на НАП – Пловдив, който постави акценти върху процесите и тенденциите в работата на данъчната администрация, както и на специалните правила за целите на ДДС за доставчиците на стоки.
  Г-жа Даниела Даракчиева – началник на отдел ДОП при Дирекция „Обжалване и данъчно-осигурителна практика“ – Пловдив, представи пред обучаемите спецификите при облагане на електронната търговия.
  Към съпътстващата програма на обучението се включи изпълнителният директор на “Дрилекс” АД - г-н Ясен Азманов. Той запозна участниците в обучението с процесите, влияещи върху управлението на икономическия риск като важен аспект от бизнес стратегията на всяко дружество, включващ идентифициране, оценка и намаляване на рисковете, произтичащи от икономически фактори, които могат да повлияят на финансовите резултати и стабилността му.
  Гл.ас.д-р Васил Павлов и г-н Жауме Равентос Граел – главен консултант в СИЕ Аутомотив АД, Кралство Испания, представиха информация за същността и практическото управление на инвестициите, риска в инвестиционната дейност, методите за оценка на инвестиционни проекти, възможностите за финансирането им, включително в областта на строителството.
  На участниците в изнесеното обучение бяха предоставени възможности за лекции и дискусии с утвърдени експерти от практиката, както и да се запознаят с новостите и тенденциите в земеделието, лозаро-винарската индустрия и хранително-вкусовата промишленост в изложбените зали на Международен панаир Пловдив.
  Източник: Smolyan.bgvesti.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини