Талантливи малки предприемачи създадоха училищен вестник

Талантливите ученици от ІІ „Б“ клас при СУ "Отец Паисий" - Смолян за втора година работят по съвместен проект на PEPCO - България и Джуниър Ачийвмънт- България:"Бъдещето съм аз. Предприемачество за най-малките".
Програмата за тази година е "Нашият град". Ръководител на проекта и класен ръководител е г-жа Юлия Митрева, която вече 14 години развива предприемачески и бизнес умения у учениците от начален етап. В един от своите часове второкласниците разработиха мини проект на тема "Как се създава училищен вестник". В различни рубрики учениците споделиха своите идеи за бизнес, спорт, новини и забавления в училище. За децата не остана чужда и темата за насилието в училището. Будните предприемачи се противопоставиха на този вид насилие и в импровизирано интервю по време на урока „Как се прави вестник“ те споделиха как може да се избегне насилието и към кого да се обърнат ако те или техен съученик пострада.
Работата по програмите на Джуниър Ачийвмънт България е с изключителна полезност за подрастващите. Те се учат, докато се забавляват. Развиват предприемаческо мислене и креативност. Приучават се да работят в екип и да споделят идеи, посочи Юлия Митрева.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини