Ще депортират ли принц Хари от Америка, ако Тръмп стане президент?

Доналд Тръмп даде да се разбере, че ако отново стане президент на САЩ, има голяма вероятност принц Хари да бъде депортиран от страната, в случай, че се установи, че херцогът е предоставил невярна информация във формуляра си за виза.

77-годишният бизнесмен разговаря с британския политик и тв водещ Найджъл Фараж по GB News, където обяви, че херцогът на Съсекс няма да получи "специални привилегии", ако в документите е излъгал за употребата на наркотици.

Хари, който се е установил в САЩ от 2020 г., живее в имение в Монтесито с девет спални, със съпругата си Меган Маркъл и двете им деца Арчи и Лилибет.

В автобиографията си "Spare" той разкри, че преди години е употребявал наркотици, което според американското законодателство обикновено би било основание за отхвърляне на молба за виза. В книгата той призна, че е взимал кокаин, канабис и психеделични гъби.

По време на интервюто, което ще бъде излъчено изцяло по британската телевизия, Фараж пита Тръмп дали Хари трябва да се ползва от "специални привилегии", ако се разбере, че не е казал истината.

"Ще трябва да видим дали се знае нещо за наркотиците и ако той е излъгал, ще трябва да се предприемат подходящи действия", отговаря Тръмп.

"Какво би било адекватно действие? Това може да означава... да не остане в Америка?, пита на свой ред Фараж.

"О, не знам. Ще трябва ти да ми кажеш. Просто трябва да ми кажеш. Бихте си помислили, че са знаели това отдавна", отговори Тръмп.

В миналото бившият президент Тръмп не веднъж е заявявал, че "няма да защитава" Хари, защото според него херцогът е "предал Кралицата". Тръмп също така каза, че ако спечели изборите през ноември, Хари "ще трябва да се оправя сам".

Хари призна, че е използвал кокаин и марихуана в миналото, като обяви, че канабисът е помогнал да излекува травмата от смъртта на майка му. Херцогът разкри и че използвайки аяуаска, психеделичното растение, той осъзнал, че майка му иска той да бъде "щастлив".

Всеки, който кандидатства за американска виза, трябва да отговори с "да" или "не" на въпроса дали употребява или някога е употребявал наркотични вещества и бил ли е пристрастен към такива.

Кандидатстването на Хари за американска виза през март 2020 г. може да покаже, че той е отметнал с "не" на въпроси относно употребата на наркотици, твърди The Heritage Foundation.

Източник: http://life.dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини