В Барутин с възпоменателен митинг бе отбелязана 52-та годишнина от Възродителния процес

Изображение 1 от 4

    В доспатското село Барутин се състоя възпоменателен митинг по повод 52-та годишнина от Възродителния процес. С молитва и поднасяне на венци и цветя бяха почетени двете жертви по време на насилствената смяна на имената и десетките пострадали. При смяната на имената в Барутин са убити две жени - Неджибе Келосманова и Емине Ибрахимова, а простреляните са Силвие Поченли, Фатма Дервишева, Джемиле Келосманова, Феим Поченли, Джемал Ибрахим, Кемил Куртов. Събитието се отбелязва в Барутин от 2001 година или от 23 години. Във възпоменателния митинг участваха заместник-председателят на ДПС Халил Летифов, членове на централното оперативно бюро и централния съвет на движението, депутати, кметове, общински съветници и много родопчани.
    "34 години от създаването на ДПС ние проповядваме, че постигаме всичките наши цели, общочовешки цели, защитата на достойнството, на правата на всички български граждани, по демократичен начин, без оръжие, без
    противопоставяне, без омраза, на основата на единението, единството, заедността. По тази начин ние отстояваме демокрацията, законността, отстояваме мира, отстояваме териториалната цялост на нашата родина. Това са наши ценности и приоритети, които ДПС пази  през всичките тези години, колкото и да изглеждат омръзнали и втръснали, все повече и днес се убеждаваме, че демокрацията се отстоява всеки ден, демокрацията се защитава на всички избори, демокрацията е задължение на всички български граждани, не само на ДПС", каза Халил Летифов. Той допълни, че властта служи, за да се решават проблемите на хората, а не обратното.
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини