Засадиха Червен американски дъб в Царската гимназия в седмицата на гората

    Фиданки на „Червен американски дъб“ вкорениха в двора на училището си учениците от Професионалната гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“. Инициативата по залесяване на площ в откритото училищно пространство бе съвместна с „Държавно горско стопанство“ - Хасково по повод повод Седмицата на гората.

    В засаждането на дръвчетата се включиха ученици от паралелките „Горско и ловно стопанство“ и „Парково строителство и озеленяване“. „И към двете специалности има голям интерес“, коментираха от ръководството на училището. Заедно с учениците фиданки садиха и заместник-кметът на Хасково Динко Тенев, и председателят на Общинския съвет Таня Захариева.

    „Червеният американски дъб“ е голямо широколистно дърво, което придобива особено атрактивна визия през есента. През пролетта и лятото листата са зелени, но на есен те се обагрят в ярко червено, откъдето идва и другото наименование на дървото „Червенолист“.

    По повод Седмицата на гората, която тази година ще бъде от 1 до 7 април, в региона ще има редица инициативи. На 2 април от 11 часа пред административната сграда на Държавно горско стопанство в Хасково ще бъдат раздадени 690 дръвчета от черен бор, кипарис и махалебка. От 11:30 часа на алеята между автогарата и  ОУ „Христо Смирненски“ ще се проведе и акция по залесяване. Горски специалисти  ще покажат как правилно да бъде засадено дърво и грижите, които се полагат за отглеждането му.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини