Кирил Петков: Работеща съдебна система, работещи служби, регулатори. Това ли е проблемът?

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ с лаконичен коментар за преговорите

„Работеща съдебна система, работещи регулатори, и реформирани служби ли се оказа накрая проблемът?"

Така лаконично съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков коментира във фейсбук последното развитие около преговорите за кабинет.

Вчера премиерът Николай Денков предложи да се ротират само премиерите, след като няма съгласие за министрите. От ГЕРБ обаче припомниха, че те самите са имали подобно предложение преди дни и то е било отхвърлено.

Петков обаче изтъква, че от ГЕРБ са искали ротация само на премиерите с идеята да не се подписва споразумение за реформи. И именно затова от „Продължаваме промяната - Демократична България“ не са се съгласили, защото за тях споразумението за реформите е основен акцент.

Докато сега Денков предлага ротация само на премиерите, за да може споразумението за реформите да бъде подписано, а самите реформи да бъдат извършени.

Теменужка Петкова, която е част от преговорния екип за кабинет на ГЕРБ-СДС влезе в сградата на Народното събрание днес сутринта, съобщава БНТ.

На влизане обаче Петкова запази мълчание. Дали преговорите продължават все още не е ясно.

Все още лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не е коментирал последното развитие на преговорите.

 

Източник: ClubZ

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    То
    точно това е проблема
    5 -1
    16:10, 25 мар 2024
    Герб не искат работеща правосъдна система. Защото ще трябва да влезнат в затвора. Не им е удобно това. По-добре да се свали правителството, да се заметат проблемите, къщите в Барселона, фалиралите банки, Нотариуси и всякакви други.Герб иска тишина и да си крадат на спокойствие, кви са тия реформи, кво е тва правосъдие.....
  • 2
    :)
    :)
    2 0
    17:49, 25 мар 2024
    ГЕРБ и ДПС прекараха ПП. Изборите ще са най-рано в края на Юни или през Юли след Евроизборите. Тогава демократите ще са на море и основно ще гласуват твърдите ядра. Така ГЕРБ,ДПС и Възраждане ще вдигнат резултата,а ПП ще са под 10%.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини