След три години умуване АПИ измисли как да довърши ремонта на пътя Белица-Загражден

След три години обмисляне АПИ обяви обществена поръчка за довършване на ремонтните дейности по пътя от смолянското село Загражден до пловдивското Белица. През това време част от изградената преди това инфраструктура започна да се руши. Пътят е половинвековната мечта на жителите на община Баните. Новото трасе скъсява пътуването им до Пловдив с над 70 километра. През 2019 година държавата чува молбите на хората и тежките машини започват работа по пътя Загражден - Белица. Радостта на местните обаче не трае дълго. По средата на работата машините изчезнали и 7 километра на територията на Областно пътно управление Пловдив останали на чакъл.

Кметът на Община Баните Павлин Белчев казва, че от това, което е направено до момента една част е компрометирана.

"Говорим за пътната основа, защото три години са минали, а спецификата на трасето там е такава, че там имаме сурова зима, обилни валежи“, каза за еТВ Белчев.

Три години след стопирането на ремонта от АПИ вече стигнали до решение как да процедират с довършването на пътя.

"Факт е, че ако в АПИ бяха преценили да се сключи анекс с настоящата фирма, щеше да стане по-бързо, в случая обаче чисто законово са преценили, че най-изчистеният вариант е да се прекрати договора с настоящия изпълнител и да се обяви нова обществена поръчка за довършителни дейности, които се отнасят най-вече до асфалтополагане.“

Белчев допълни, че не бързат да празнуват, защото ремонтът предстои само по документи. Радостта им ще бъде пълна едва когато видят машините да работят на терен и този път не си тръгнат отново по средата на ремонта.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини