Лизо напуска музикалната индустрия заради „онлайн критици“

Носителката на 4 награди „Грами“, певицата и флейтистка Лизо обяви, че се отказва от музикалната си кариера заради „онлайн критиците“, съобщава „Гардиън“. Решението ù е огласено с публикация в профила ù в Инстаграм, в която тя написа, че се възмущава от лъжите по неин адрес.

„Уморих се да бъда на прицел от всички в моя живот и в интернет – написа певицата. – Всичко, което искам, е да правя музика и да правя хората щастливи, да помогна на света да бъде малко по-добър. Но започвам да чувствам, че светът не ме иска в себе си.“

Публикацията ù беше посрещната с поток от подкрепящи коментари, включително от Парис Хилтън, която написа:

„Обичаме те, кралице“.

Лизо, чието истинско име е Мелиса Джеферсън, придоби популярност в края на 2010 г. със сингли като „Truth Hurts“ и „Good as Hell“. Нейното наднормено тегло и изборът ù да носи разголени дрехи я превърнаха в героиня на боди позитивизма, но също така и в обект на оскърбителни коментари и онлайн подигравки.

През май 2023 г. Лизо заключи акаунта си в Туитър и заплаши да напусне музикалната индустрия след вълна от коментари, оскърбяващи тялото ù. Тогава феновете ù я подкрепиха с публикации в Интернет, в които подчертаха колко е красива и специална.

По-късно обаче се появиха обвинения срещу нея от участнички в сценичния ù балет за сексуален тормоз, расова дискриминация и насърчаване на враждебна работна среда. През септември 2023 г. бивша стилистка на Лизо заведе подобно дело, твърдейки, че е била подложена на тормоз, сексуален и расов тормоз в „опасна, сексуално натоварена култура на работното място“. През февруари 2024 г. съдът даде ход на делото.

Източник: http://ploshtadslaveikov.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини