Инвеститори проучват възможности да правят индустриално предприятие в Мадан

По инициатива на кмета на община Мадан  Фахри Молайсенов на посещение в общината бе делегация от чуждестранни инвеститори, собственици на една от водещите фирми за производство на автомобилни части и тръби, изнасяща продукция в цяла Европа. Фирмата има две фабрики в Германия, две в Турция и една в Полша.
Намеренията на бизнесмените е да стартират производство в Източна Европа, като за първо посещение са избрали България и в частност Мадан.
На проведената среща бяха обсъдени възможностите за изграждане на фабрика, като кмета им представи терена в Средногорци, който ще се обособи като индустриална зона.
В хода на разговорите, кметът запозна гостите с икономическия профил на общината, както и потенциала за бизнес и инвестиции. Участниците в делегацията изразиха становище, че биха искали детайлно да проучат местоположението, транспортно-логистичните дадености, както и профила на работната сила в общината, като предпоставки, за да насочат инвестицията си именно тук.
Гостите задаваха въпроси, свързани с данъчната система в България, ресурса от работни кадри и други теми, свързани с потенциални инвестиции.
След работната среща, инж. Молайсенов запозна делегацията на място с терена, като ги увери, че инвестицията в този район е обезпечена с пълно административно съдействие от страна на общината и не крие никакви неизвестни за потенциалните инвеститори, а напротив дори се предлагат доста добри условия, включващи и изграждането на довеждаща инфраструктура.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини