Изтекли макети на iPhone 16 показват, че се задава голяма хардуерна промяна

В разгара на противоречивите слухове за това дали предстоящата серия iPhone 16 ще бъде скромно надграждане или значително обновяване, се появиха изображения на предполагаеми макетни устройства за серията iPhone 16, които потенциално потвърждават някои големи хардуерни промени.

Снимките, споделени в Weibo и от Majin Bu в X, привидно потвърждават някои от слуховете, които се носят около серията iPhone 16. Въпреки че е препоръчително да ги приемате с леко недоверие, в тях се открояват някои вълнуващи промени.

Първо, iPhone 16 Pro и iPhone 16 Pro Max може да станат по-големи. Предишни доклади твърдяха, че Apple може да намали рамките на тези телефони, което ще позволи по-голям екран, без да се увеличава значително физическият размер на телефона. Макетните устройства обаче показват забележима разлика в размерите на iPhone 15 Pro и 16 Pro, поставени един до друг.

Това би потвърдило предишните слухове за скок от 6.1 инча на 6.3 инча за iPhone 16 Pro и от 6.7 инча на 6.9 инча за iPhone 16 Pro Max. С този размер на екрана iPhone 16 Pro Max може да се превърне в най-големия iPhone досега, като дори ще предизвика слухове за нов модел с прозвище Ultra.

Очаква се стандартните iPhone 16 и iPhone 16 Plus да запазят размерите на дисплеите си (съответно 6.1 и 6.7 инча), но може би ще получат функция, която досега беше ексклузивна за линията Pro: бутон за действие. Този бутон замени плъзгача за заглушаване на звука в Pro моделите iPhone миналата година, предлагайки възможност за персонализирани преки пътища извън заглушаването на телефона.

Друга интересна промяна е разположението на камерата в iPhone 16. Изтеклите изображения показват вертикално разположение на камерата, което е отклонение от диагоналното разположение, наблюдавано при iPhone 14 и iPhone 15. Въпреки че това може да изглежда като стъпка назад, тъй като наподобява по-стария дизайн на iPhone X от 2017 г., слуховете предполагат, че тази промяна ще позволи на Apple да въведе възможности за запис на пространствено видео в базовите модели iPhone.

 

Може би най-интригуващото допълнение към четирите модела iPhone 16 е новият бутон Capture, разположен под бутона за включване от дясната страна. Въпреки че точната му функционалност остава в тайна, спекулациите сочат, че той ще бъде предназначен за операции с камерата.

За разлика от другите бутони той изглежда е разположен в една равнина с рамката, което подсказва, че е възможно да е капацитивен. Това потенциално би могло да отключи функционалности като фокусиране на камерата или жестове с плъзгане за управление на мащаба, но засега това остава спекулация.

 

Засега изглежда, че този нов бутон ще присъства и в четирите модела iPhone тази година. По-рано видяхме някои предполагаеми изтичания на информация за корпуса на X, които изглежда потвърждават наличието на нов бутон в iPhone 2024.

С потенциалното увеличаване на размера на екрана и мистериозния нов бутон Apple изглежда е готова да предизвика сериозен отзвук, когато серията iPhone 16 бъде официално обявена по-късно тази година.

Снимка: Unsplash/Majin Bu, X

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини