Стартира традиционната кампания за пролетно почистване на Община Смолян

Изображение 1 от 2
    От днес започва традиционната кампания за пролетно почистване на Община Смолян. Тя ще продължи до 20 април т.г. Инициативата е под мотото "Смолян – зелен и чист".
    Сред основните дейности на кампанията са почистване на междублоковите пространства, обществените паркинги и други публични места; градини, детски и спортни площадки; нерегламентирани сметища на територията на общината.
    Събраните отпадъци трябва да бъдат поставяни в съдовете за битови отпадъци или в чували до тях. Община Смолян ще раздава безплатно найлонови чували, за да се избегне вторично замърсяване, както и ръкавици. Гражданите могат да ги получат от 2 до 20 април, между 8.30 и 17.00 часа в стая 441 на ет.4 в сградата на общинската администрация.
    По този повод кметът Николай Мелемов призовава хората да се включат в кампанията. "Основната ни цел не е само да почистим града и да подобрим околната среда, а като се включим лично в кампанията, да станем съпричастни, ангажирани и отговорни. Смолян да бъде по-приветлив и по-привлекателен, както за нас, така и за гостите ни. За да бъде градът ни чист, нека заедно да го пазим и поддържаме. Това е наша споделена отговорност", призовава Мелемов. Той благодари на всички, които ще се включат в кампанията.
    Събраните битови отпадъци да се поставят в съдовете за смет, а всички останали – до тях.
    За информация тел. 6 22 98 – Милена  Лободова за "Глобъл Клинър" ООД и тел. 67 650 и 67 696 – дирекция „Строителство, инфраструктура, околна среда  и стопанисване на горите”.
     
    Пресцентър на община Смолян
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини