14 невероятни скулптури от цял свят

Изкуството прави силно впечатление на всеки пътешественик, а една великолепна скулптура със смислен дизайн би оставила трайна следа в спомените на всеки.

Ето защо решихме да подберем тези невероятни снимки на произведения на изкуството от цял свят. Скулптурите, които ще видите са иновативни, хитри, със скрит дълбок смисъл, футуристични форми или просто изящество от метал.

Стълба към небето, Сидни, Австралия Снимка: Leah-Anne Thompson / Shutterstock.com

Стълбището към небесата, създадено от Дейвид МакКракън, се намира в Сидни и крие малка тайна. Всяко следващо стъпало е по-малко от предходното. Поради тази причина като го погледнете, изглежда безкрайно.



Уондърленд, Канада Jeff Whyte / Shutterstock.com



Последната вечеря, САЩ Снимка: Paolo Gallo / Shutterstock

Скулптурата е творение на артиста Албърт Шукалски и се намира в призрачния град Риолит. Скулпторът преосмисля стенописите на Леонардо да Винчи, както личи и от заглавието на творбата му. На фона на известната Долина на смъртта, фигурите изглеждат още по-мистериозно, особено нощем, когато вътрешността им е осветена.



Подводният музей на изкуствата в Мексико Снимка: Krofoto / Shutterstock

В различни части на света са създадени цели подводни лапидариуми, дело на скулптора Джейсън Тейлър. За да си направите селфи с тези произведения на изкуството, трябва да се снабдите с екипировка за скубадайвинг.



Една майсторска скулптура на Йерзи Кедзиора alarico / Shutterstock.com



Анонимна скулптура на човек без глава в Амстердам De Jongh Photography / Shutterstock.com



Мустангите на Лас Колинас, Тексас, САЩ Снимка: Joseph Sohm / Shutterstock.com

Тази изключително реалистична скулптура на девет галопиращи мустанга в гранитен поток, със сигурност ще ви впечатли. Скулптурата изразява начинът на живот на тексасците, в първите десетилетия от създаването на щата Тексас. Те са били свободни, инициативни и безпрепятствени като мустанги.



Черният призрак. Клайпеда, Литва Yevgen Belich / Shutterstock.com



„Пеещото“ дърво до Бърнли, Англия Alastair Wallace / Shutterstock.com



Клауд гейт, Чикаго Busara / Shutterstock.com



„Извън ред“, Кингстън, Великобритания BBA Photography / Shutterstock.com

Още позната просто като „Телефонни кабини“, тази скулптура представлява дванадесет класически червени телефонни кабини, които падат постепенно като домино. Символизират края на една ера, в която телефонните кабини са били използвани, вместо мобилните телефони.



„Влюбените дракони“, Варна, България ThunderWaffle / Shutterstock.com

Влюбените дракони във Варна са изработени от бронз, от скулптора Дарин Лазаров. Те са дарение от голяма варненска фирма, която прави ремонт на плувен комплекс „Приморски“.



Феите в градините Трентам, Великобритания  Martin Fowler / Shutterstock

 

Източник: Obekti

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини