Представяне на книгата „Арменски народни приказки“ на д-р Силва Налбантян-Хачереян ще се състои в Радомир.

Представяне на книгата „Арменски народни приказки“ на д-р Силва Налбантян-Хачереян ще се състои в Радомир. Проявата е част от инициативата „Походът на книгите“, съобщиха от Народно читалище „Напредък 1895 г.“, което е организатор на литературната среща. 

Книгата доближава четящите до корените на арменската култура и митология. Съставител и преводач на произведенията е самата авторка, а илюстрациите към нея са дело на художничката Лусия Медзикян.  

Проявата, която ще се състои на 12 април в големия салон на читалището в Радомир, се организира със съдействието на Основно училище „Христо Смирнински“. 

Силва Налбантян-Хачерян е директор на „Международно сътрудничество и регионални дейности“ на МК, преподавател е в СУ „Св. Кл. Охридски“. Първият й сборник с разкази е „Отломки“ (2015). Тя е доктор по теория на възпитанието и доктор на науките по фолклористика. Автор е на монографиите „Нематериалното културно наследство – политики и практики за неговото опазване“ (2019), „Културни институции и интеркултурно възпитание“ (2009), „Възпитателни възможности на културните институции за интеграция на етническите общности в Република България“. Тя е и сценарист на документални филми, както и  автор на книгата „Белене на ябълки“.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини