Хасковлии предават капачки и кенчета за закупуване на медицинска апаратура

    Пролетна кампания за събиране на пластмасови капачки и алуминиеви кенчета се провежда днес в Хасково. Акцията стартира в 10 часа днес на площад „Свобода“ и продължава до 14 часа.

    В кампанията се включиха много деца и възрастни, които носеха изделията с чанти, пластмасови бутилки. Сред тях бяха ученици от хасковската Професионална гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“, придружени от учител.  

    Имаше изисквания към предаваните капачки и кенчета.

    Капачките от вътрешната страна трябва да имат номер 2 PE или 5 PP в триъгълник. Да са от напитки - вода, мляко, бира, безалкохолно, сок, но може и от препарати за хигиена - душ гел, шампоан, перилни препарати и омекотители.

    Алуминиевите кенчета може да са от бира и безалкохолни със знак 41 ALU. Не се приемат кенчета със знак 40 FE и кутии от адаптирано мляко, котешка/кучешка храна.

    Необходимо е кенчетата да са отделно от капачките, без други предмети, защото сортирането става на ръка. Ако количеството се предаде смес, получената сума намаля в пъти.

    Целта е изделията да бъдат предадени в пункт, а събраните средства ще бъдат използвани за закупуване на медицинска апаратура за детски и неонатологични отделения в страната.

    Тази година кампанията за събиране на капачки и кенчета ще се проведе в рекордните 33 града в България. В град Хасково тя се организира от Клуб за бъдеще Хасково с подкрепата на Спасителен клуб за бъдеще - Хасково, каза Таня Челебиева.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Тю
      Тюрмалин хвалипръцков
      13 -1
      13:54, 13 апр 2024
      А някой хасковски депутат да мина да дари малко джобни
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини