Открит е благотворителният великденски базар в Асеновград

    Открит е Великденският благотворителен базар в централната сграда на Исторически музей - Асеновград.

    Инициативата вече е традиция. Великденският базар се провежда в подкрепа на Дневен център за деца с увреждания (ДЦДУ) към Комплекс за социални услуги (КСУ) – Асеновград и събраните средства ще бъдат ползвани за нуждите на потребителите.

    В светлите предпразнични дни всеки може да си закупи от красивите изделия, сред които има украси за маса, кошнички за яйца, декупажни свещи, венец за врата и много др. различни декорации.

    Всички артикули са изработени от сръчните ръце на децата от ДЦДУ и техните възпитатели, както и от приятели на институцията, включили се безвъзмездно.

    Базарът ще бъде на разположение на посетителите на музея до Великден или до изчерпване на изделията.

    Зам.-кметът на общината Петър Петров бе сред първите, посетили и разгледали изложбата. Той бе впечатлен от уменията на декораторите.

    Сподели, че се радва да види толкова много и разнообразни ръчно изработени артикули, в които са вложени въображение, творчество и любов.

    „Благодаря на инициаторите, че ангажират потребителите на центъра с подобна дейност, защото това несъмнено ще допринесе за тяхното ментално развитие. А домакинството на Историческия музей и тази година е показателно за това, че институциите в Асеновград работят отлично в съвместни проекти.

    Общинското ръководство, в лицето на кмета д-р Христо Грудев и екипа му, винаги е подкрепяло подобни начинания и ще продължи да го прави и занапред“, увери в заключение Петров.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини