Книгата на Добрина Ангелиева ще има своята премиера в София

Дебютният сборник с разкази на Добрина Ангелиева "Една специална библиотека" ще има своята премиера в Българския културен център в София на 18 април 2024 г. от 18:30 ч.
Изданието е реализирано с финансовата подкрепа на Министерство на културата по програма "Помощ за книгата", 2023. Дебютният сборник на Добрина Ангелиева спечели читателите и влезе в годишната класация на издателство „Библиотека България“ като една от най-търсените книги през 2023 година.
Добрина Ангелиева, която е служител в МВР, е сред победителите на Националния литературен конкурс „Вие пишете, ние четем“ 2020, а книгата ѝ излиза с подкрепата на Министерство на културата по програма "Помощ за книгата", 2023.
Неслучайно я нарекохме "Една специална библиотека" и вярваме, че ще бъде достойно и успешно попълнение в нашата колекция за дебютна литература "Лястовици", споделя редакторът Ива Спиридонова. Корицата е дело на талантливата Радмила Иванова. Художник на илюстрациите е Елица Димитрова, която не крие радостта си от дебюта на своята майка и доказва, че талантът е наследствен: „С безкрайна гордост искам да споделя с вас първата книга на майка ми, която чакам още от дете! Щастлива съм, че вече е възможно повече хора да достигнат до нейния талант.“
„Стилът на Добрина Ангелиева разкрива обещаващ потенциал, образите в разказите й са пълнокръвни, тя умее да покаже скритото, да оголи душата на героите си, да предизвика емоция и размисъл у читателя, без да се налага да натрупва излишни думи, без да е необходимо да се изгубим в страниците, а това са все белези на добрия белетрист“, споделя Весела Люцканова – рецензент на сборника.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини