Жълт код в 12 области за дъжд и гръмотевици

За 12 области на Западна България е обявен жълт код за интензивни валежи и гръмотевични бури, съобщиха от НИМХ.

През страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще бъде предимно облачно. Очакват се валежи от дъжд, които през деня ще са повсеместни. В следобедните часове на много места те ще са придружени с гръмотевици. В планинските райони 

Ще духа слаб, през деня умерен северозападен вятър. Минималните температури ще са между 7 и 12°, а максималните - от 10 до 13 в западните райони и до 20-22 в източните. В София минималната температура ще е около 7°, а максималната – около 11°.

В планините ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, в Родопската област - придружени с гръмотевици. На височина над 2000 м дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен северозападен, по най-високите части – югозападен вятър.

По Черноморието ще бъде предимно облачно. В следобедните часове ще има валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб и умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са от 16 по северното крайбрежие до 21 по южното. Температурата на морската вода е около 13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини