Таня Светлинова: "Изборните секции трябва да бъдат формирани от РИК до 4 май"

Районната избирателна комисия в Смолян официално встъпи в правомощията си. Председателят й Таня Светлинова беше назначена служебно от ЦИК, след като на проведените при областния управител консултации партиите не се споразумяха за мястото.
 Районната избирателна комисия в Смолян се състои от 13 членове. Председателят Таня Светлинова има четирима заместник-председатели, излъчени от различни политически сили. Секретарят Добрин Тодоров също е назначен служебно от ЦИК. Комисията вече започна работа и получи печата си.
"Получихме печата от областния управител Захари Сираков, един брой, спазени са всички реквизити, посочени в решението на ЦИК от десети април, кръгъл е, с един пръстен, изписан с текст "РИК Смолян", както и абривиатурите за европейски парламент и нардни представители. Работим с него и вече можем да удостоверим провеждането на едни законосъобразни избори, каза за телевизия еТВ Таня Светлинова - председател на РИК-Смолян
 Вече има предварителна информация за броя на избирателите в региона. 
"За изборите за членове на европейски парламент от Република България са 97 070 избиратели. А по предварителни списъци за изборите за народни представители са 96 107 избиратели", уточни Светлинова. Според нея разликата се получава, заради това, че има европейски граждани, които ще гласуват в тук. Тя изрази надежда за активен вот.
В момента тече срокът за подаване на заявления от инициативни комитети за изборите за народни представители. Изборните секции трябва да бъдат формирани от РИК до 4 май.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини