Над 21 хил. от Хасково декларираха доходите си преди изтичане на срока днес

Данъчната кампания за деклариране на доходите, получени от физически лица през 2023 г., приключва в полунощ днес-30 април, за ползващите електронни услуги и в 17:30 ч. за тези, които са  избрали да подадат формулярите си на хартия в офиса на приходната агенция.

До този момента над 21 700 души от област Хасково са подали годишните си данъчни декларации пред НАП, като близо 85% от тях са избрали да го направят през Портала за електронни услуги с персонален идентификационен код (ПИК) или електронен подпис (КЕП).

Близо 620 данъкоплатци са изпратили формулярите си по пощата, а повече от 2 500 са ги подали в офиса на приходната агенция, допълват данъчните.

Годишна данъчна декларация подават лицата, получили хонорари през 2023 година, дори и ако данъкът им е удържан в пълен размер от платеца на дохода. Земеделските стопани и лицата, които през миналата година са получили приходи от наем или от продажба на имущество, също трябва да попълнят формуляра. В декларацията се посочват и някои облагаеми с окончателен данък доходи от чужбина, като дивиденти и ликвидационни дялове, парични и предметни награди от игри, от състезания и конкурси, които не са предоставени от работодател или възложител.

Физическите лицата, които са търговци на стоки в интернет ,например, включително едноличните търговци, както и земеделските стопани, избрали този ред на облагане, подават годишните си декларации за доходите до 1 юли.

В случай че едноличен търговец или регистриран земеделски стопанин, който се облага като ЕТ, е получил и доходи, които не са свързани с тази му дейност, като например от наем, те се декларират в срок до 30 април, уточняват още от НАП.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ма
    Мали
    1 -1
    13:57, 30 апр 2024
    Спецов ще се ояде яко а фекалопитека плаща яко да може шайката да обикаля по света
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини