Започна ремонт на църквата в село Стамболийски

    Дългоочакван ремонт започна днес в църквата „Света Неделя“ в хасковското село Стамболийски. Обновяването обхваща предимно външната част на сградата. Ще бъде заздравена оградата на двора, ще се поставят нови улуци, фасадата ще бъде освежена. Ремонтът включва още монтирането на нова дограма. В двора пък ще се поставят нови пейки, ще бъде прави навес и ще се чисти кладенеца.

    Голяма част от необходимите средства са осигурени от хасковски бизнесмен и от други дарители. Все още се събират пари за останалата част от обновяването на храма. Целта е дейностите да приключат преди храмовия празник на църквата, който се чества на 7-ми юли.

    „Хората милеят за църквата си. Помагат и други хора, които не са жители на Стамболийски, започнаха да се даряват различни суми, надявам се да продължат даренията. Има хора, които пък ще помогнат с труда си. От общината също обещаха, че ще помогнат. Оттам очакваме да помогнат с техника, да ни предоставят нови пейки“. Това заяви кметът на селото Славчо Райков.

    Това е трети ремонт за последните 15 години. Преди това църквата е обновяване отвътре, по-късно пък са правени дренажи и сградата е била укрепвана, заради напукване.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини