Водач с 4.29 промила катастрофира в тротоар, задържаха водач с три вида наркотици

Петима нарушители на пътя са били задържани в Хасковска област през изминалите четири дни, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Единият е 59-годишен водач. Старозагорецът е бил мъртво пиян и е катастрофирал в Тополовград. В 18 часа на 26 май автопатрул е забелязал при обход самокатастрофиралия „Ситроен“ на улица „Бадама“. В хода на работата се е изяснило, че на десен завой водачът е загубил контрол и се е ударил в бордюр на тротоара срещу посоката на движението си. От удара са настъпили материални щети. Шофьорът е тестван като пробата за алкохол показала 4,29 промила в издишания въздух. Той е отказал медицинско изследване.

Същия ден в Димитровград е бил задържан 45-годишен хасковлия, управлявал „Хюндай“ с 1,22 промила. Мъжът е отказал кръвна проба.

На 25-и в село Стамболово също е бил хванат водач, нарушил пътния закон. 32-годишен е управлявал в селото „Волво“ след употреба на 2,52 промила алкохол в издишания въздух.

Жена от ивайловградското село Славеево е била с полицейска мярка на задържане, заради шофиране с дрога. На 23-и в Ивайловград немската гражданска с адрес в селото е била проверена с леката си кола „Дачия“. Техническото средство показало, че шофира след употреба на наркотик.

Също с дрога е заловен да шофира в Симеоновград 28-годишен от село Тянево. Използваното техническо средство на 25-и на шофиращия „Ауди“ показало амфетамин, метамфетамин и канабис.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ст
    Студио Х
    4 -1
    11:51, 27 май 2024
    Какво става с тези хора, та това са потенциални убийци?!!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини