Наднорменото тегло е белег на други проблеми в тялото

Всички попадаме в един невероятен капан на времето. С настъпването на лятото, всеки се опитва да влезе в своята най-добра форма и очаква чудото да се случи почти веднага, ако може да е настъпило миналата седмица. Проблемът се крие на друго място - регулирането на килограмите изисква физическа активност, дисциплина, правилно хранене, понижен стрес и добър сън.

Всичко това е твърде дълъг списък. И тъй като нищо не дава моментални резултати, повечето хора се ориентират към лекарства, добавки и най-различни видове добавки. Точно тук идва и един особен проблем, който лекарите разглеждат.

Възможно ли е наднорменото тегло да започне да се разглежда като медицински проблем и да се търси решение с лекарства. Интересен факт е, че има компании, при това много известни и достатъчно уважавани, трябва да бъдат открити някои много сериозни и интересни резултати, изненадващото е, че не подпомагат само килограмите, но и някои други проблеми в човешкото тяло.

Д-р Гордън Гуят е клиничен експерт по тестване на лекарства в университета МакМастърс в Онтарио. Неговият опит показва, че при тестването на подобни лекарства, често става свидетел на странични положителни ефекти, обръща внимание на намалено кръвно налягане, редуциране на високите нива на холестерол и липсата на по-добър сън.

Мнението на повечето експерти посочва, че когато такова лекарство бъде предписано, наднорменото тегло е последното, към което хората се ориентират.

Медицината се развива, а сега все повече компании са решили да фокусират силите си в едно лекарство, а не в няколко, както най-често се случва.

Практиката показва, че когато дойде пациент с наднормено тегло, лекарят изписва три лекарства - едно за по-добър сън, едно за регулиране на кръвното налягане и намаляване на нивата на захар. Подходът ще се промени и сега посоката ще е малко по-различна.

Д-р Каролин Аповиан заявява, че тегло се губи, когато пациентът обърне внимание на същите проблеми, включително и подпомагането на черния дроб. Аповиан е на мнение, че медицинските компании ще имат успех, ако решат проблема с едно лекарство, а не с множество, но и това не е достатъчно - техният продукт ще трябва да работи.

Това са плановете за бъдещето, но още няма дори създадени фокус групи, където да се провери дали подобни лекарства ще могат да работят.

Редица медицински изследвания са започвани за огромен брой от лекарства, но никога не влизат в продажба.

Преди няколко години, повечето експерти смята, че хормоните при менопаузата могат да лекуват сърдечни проблеми. Компанията-производител иска да легализира този продукт и да го пусне на пазара, но малко след това се оказва, че всички врати са затворени. Причината? Повечето жени на пробна фаза са открили, че това лекарство е повишило проблемите със сърцето, вместо обратното.

След време някой предлага бета каротенина като лекарство за предпазване от рака. Няма конспирация, продуктът е спрян, след като има точно обратния ефект.

Две федерални изследвания в САЩ правят проучване и изследват дали богата диета с фибри може да намали риска от рак на дебелото черво - и двете установяват, че няма никаква връзка.

Компании като Novo Nordisk са започнали да тестват свое лекарство, като генерално са се насочили към съвсем други проблеми. Оказва се, че след регулиране на определени процеси, някои от пациентите са изгубили килограми.

Интересно, но това дава и една друга светлина. Ако наднорменото тегло не е просто прекаляване с храненето, а резултат от други здравословни проблеми, тогава трябва същото да се смята за индексиран проблем и да позволява на пациентите да имат адекватно лечение. Някои лекарства трябва да лекуват възпаления на кръвоносни съдове или инфекции, но малко след завършване на процедурата, пациентите споделят, че са започнали да отслабват.

Не бързайте да се радвате, на пазара има няколко лекарства и всички са в тестова фаза, което означава, че с бавни стъпки вървим в правилната посока и един ден можем да регулираме килограмите по-лесно и без всякакви абсурдни диети и стъпки.

Повечето компании се опитват да променят начина, по който гледаме на този проблем и ако клиничните изследвания започнат да дават резултати, можем само да помогнем на тялото си с допълнителни упражнения, което със сигурност ще даде по-бърз резултат.

Източник: http://life.dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини