Пилотът на разбилия се либийски самолет не е сигнализирал за технически проблеми

Пилотът на самолета на авиокомпанията "Ал Африкия", който се разби в сряда близо до Триполи, не е сигнализирал за технически проблеми преди катастрофата, заяви днес председателят на разследващата комисия Неджи Дау, цитиран от Франс прес, пише БТА.

"Пилотът не е сигнализирал за нито един проблем. До последния момент нещата са се развивали нормално между пилота и контролната кула", каза Дау.

"Това, което мога да потвърдя за момента е, че самолетът се е блъснал в земята малко преди да стигне до пистата", допълни той, като уточни, че разследването не отхвърля нито една версия за момента.

Комисията, която разследва катастрофата, се състои от двама френски експерти от Бюрото за разследване и анализи, петима служители на авиационния строител "Еърбъс", либийски и южноафрикански следователи и двама холандски наблюдатели.

Американски експерти от Националния съвет за сигурност на транспорта ще се присъединят днес към комисията, тъй като моторът и навигационната система на самолета са американско производство, уточни Дау.

При катастрофата на самолета A330-200 на либийската авиокомпания "Ал Африкия", изпълняващ полет от Йоханесбург, загинаха 103 души. Оцеля само едно холандско дете - Рубен на 9 години.

Момчето е в добро здравословно състояние и ще бъде върнато в Холандия в събота или неделя, съобщи неговият лекар Сидик бен Дила.

Вчера Дила потвърди, че момчето се възстановява и започва да говори. Детето бе оперирано в сряда от фрактура на краката. Рубен бе с контузии на лицето и главата.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини