Левски успя - ще играе в Европа след 2:0 срещу Сливен

Кошмарният сезон за Левски завърши с хепи енд – „сините” ще играят в Лига Европа през следващия сезон, след като в мач от последния кръг победиха Сливен с 2:0. Голове на Христо Йовов (21’) и Петер Петраш (74’) подпечатаха евроквотата за бившия шампион – нещо, което до преди няколко кръга изгледаше невъзможно. Победната серия в края и най-вече тоталният провал за Локомотив София обаче позволиха на Левски да стигне до третото място.

Двубоят на „Георги Аспарухов” премина в пълно превъзходство за Левски, като вкараните два гола бяха най-малкото, с което гостите се разминаха. Те от своя страна явно вече мислеха за ваканцията си и не създадоха нищо опасно пред вратата на Георги Петков. „Сините” пък дори можеха да си позволят и да не победят, тъй като конкурентът им Локо София загуби с 1:2 в Пловдив. Все пак, отборът на Георги Иванов показа добра игра и завърши подобаващо иначе ужасния си сезон.

Още от началото на мача левскарите се настаниха в полето на своя съперник и показаха, че няма да изпуснат мястото си в Лига Европа. След няколко неуспешни атаки, се стигна до 21-та минута, в която обичайният заподозрян Христо Йовов откри резултата.

След много продължителна атака за „сините”, Телкийски центрира отдясно към Жоазиньо, който пък добре свали топката на земята за Христо Йовов. От около 15 метра, фронтално срещу вратата, Бижутера майсторски вкара в левия ъгъл на Тодор Тодоров за 1:0.

До края на полувремето събитията на терена не се промениха, а Александър Александров и Миро Антонов с глава изпуснаха да удвоят преднината на своя отбор. На почивката в игра се появи Седрик Бардон, който замени изигралия много слабо полувреме Антонов.

През втората част всичко по-интересно продължи да се случва пред вратата на гостите, които в предни позиции не успяваха да сътворят абсолютно нищо опасно и оставиха Георги Петков без работа.

За Тодор Тодоров обаче ситуацията не бе такава. Стражът на Сливен трябваше да се намесва на няколко пъти след удари на Веско Минев и Димитър Телкийски. В 73-та минута пък вратарят по блестящ начин изби удар на Жоазиньо, който бе изведен перфектно от Тасевски.

В следващата атака обаче Тодоров бе безпомощен. Веско Минев хитро с пета чукна топката към Петер Петраш, който от далечно разстояние със силен удар в долния ляв ъгъл вкара за 2:0 и реши изхода от мача.

До края двубоят се доиграваше. „Сините” намалиха темпото, но все пак на няколко пъти можеха да направят резултата класически.

В крайна сметка двубоят завърши при резултат 2:0, с което Левски остана на третото място в крайното класиране с 57 точки, само на една зад втория ЦСКА и на пет пред Локомотив София. Сливен приключи на 13-о място с 32 точки.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини