"Принцът на Персия..." влезе в родния бокс-офис с близо 41 000 зрители за първия си уикенд

Последният приключенски екшън, създаден от "Дисни" - "Принцът на Персия: Пясъците на времето" без изненада е на първа позиция в българския бокс-офис за последния уикенд, сочат данните събрани от киносалоните у нас.

Добрият старт на приказката в стил "Дисни" с Джейк Гиленхал и Джема Артъртън се дължи не само на удължения изминал уикенд, а и на едновременното му представяне на 32 екрана у нас.

Те са с десет повече от премиерното представяне на "Аватар" в България.

"Принцът на Персия" е събрал за първите четири дни от премиерата си 356 086 лв. от гледалите го общо 40 924 зрители. На втора позиция в българската кинокласация е филмът на Ридли Скот с Ръсел Кроу и Кейт Бланшет в главните роли - "Робин Худ".

Историческият екшън с приключенски и драматични елементи е събрал за двете седмица у нас 324 716 лв. от гледалите го 40 707 зрители. На трета позиция е българският "Мисия Лондон", който за шестте си седмици в родните киносалони има приход от 2 257 303 лв.

Филмът на Димитър Митовски е гледан от 310 628 зрители до момента.

По реда на приходите си през последния уикенд в топ 10 на българския бокс офис са и 3D-анимацията "Как да си дресираш дракон", 3D-екшънът "Сблъсъкът на титаните", документалният "Светът на океаните 3D", екшънът "Железният човек 2", романтичният "Последната песен", комедията "Скатавки" и екшънът "Центурион".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини