Българска журналистка е убита в Брюксел

Българската журналистка Ана Парашкевова, работеща от Брюксел за иранска телевизия, е била убита в белгийската столица. Съпругът й - кубинецът Адриян Моя, се предал в полицията в Люксембург заедно с ножа, с който e извършил престъплението.

Люксембургски полицаи се обадили снощи на белгийските си колеги с молба да потвърдят изненадваща информация. Около 30-годишен мъж отишъл в полицията в Люксембург, показал нож с петна от кръв и казал, че убил съпругата си. Той доброволно съобщил адреса на убийството - улица "Стеван" в Брюксел, недалече от европейските институции. Когато полицията пристигнала в апартамента, открила трупа в леглото.

Първоначалните данни от разследването на полицията показват, че кръвта по ножа съвпада с тази на жената. Предполага се, че причината за убийството е битов скандал.

По информация на Дарик, съпругът на Ана Паршкевова е кубински гражданин, който отишъл в САЩ със зелена карта. Самата Ана също е американски гражданин. Двамата работели за иранската Прес тв - тя репортер, той - оператор.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини