Улиците на Кърджали надупчени като френско сирене

Кърджали е надупчен с кратери като френско сирене. Най-много са дупките в квартал Боровец по пътя за Енчец, кръстовището на кв.”Веселчане”, картал Гледка. Шофьорите карат и псуват. Чести са случаите когато попаднал в язва на пътя автомобил пука гума. Ремонтите на предниците на леките коли стават ежедневие. Най-недоволни са таксиджиите, които въртят волана всеки ден.

Заради икономии кметът Хасан Азис съкрати с 90 900 лв парите за изграждане и основен ремонт на пътища. Това даде повод на общинския съветник Здравко Тончев да го критикува, че реже парите за дупките и градът ще стане непроходим.

Не съм доволен от състоянието на улиците. Не сме намаляли средствата отделени за изкърпването им, нито за полагането на маркировка. Сумата е 204 000 лева. До 10 дни предстои търг за фирма-изпълнител, която ще реши проблема, съобщи на сесия градоначалникът. Той каза, че общината бърза да запъллни дупките за да не станат кратери.

Ще припомним, че роблемът за уличните язви предизвика скандал и през пролетта . Тогава градоначалникът обяви, че улиците на Кърджали са разцъфнали като цветна градина. Разлистили се дупка до дупка.Хасан Азис поиска отговорност от фирма „Симекс”, която беше спечелила търга за изкърпавено им за лошото състояние на улиците. Тя бе запълнила язвите през есента, но студения асфалтът се оказа некачествен.

От фирмата се извиниха на жителите на Кърджали. Запознати с проблема обявиха , че за добро изкърпване са нужни качествен асфалт и тежки валяци, които да го утъпчат. Те препоръчаха повече да не се ползва студена смес.

Георги Кулов

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини