Полицаи задържаха митничар с откуп

Операцията е реализирана след подадена информация на телефона на МВР за анонимни сигнали, получена от служители на дирекция "Инспекторат"-МВР. 

38-годишният митнически служител е задържан в резултат на проведени светкавични действия от служителите на ГД „Гранична полиция”, проведени по сигнал на служители от дирекция „Инспекторат”-МВР. Те сезирали районната прокуратура в Сливница, след като вчера получили сигнал от шофьор на ТИР със сръбска регистрация, че митнически служител му поискал 150 евро „транзитна такса”, за да пропусне товара. Водачът видял табелата, поставена на ГКПП-Калотина с телефона на МВР за анонимни сигнали и потърсил помощ от вътрешното министерство. Той обяснил, че преминавал страната ни транзитно и пътувал за Афганистан.

В операцията били включени и служители на  РД ”Гранична полиция” – Драгоман. Така към 18.20 часа докато 38-годишният Б.А. работел на кантара на трасе влизащи товарни автомобили, той бил задържан. При последвалите процесуално следствени действия в работното помещение са намерени укритите три банкноти с номинал от по 50 евро, съобщи тресцентърът на МВР.

По случая е образувано досъдебно производство, митничарят е задържан за 24 часа в ГПУ-Калотина. Работата по документирането на случая продължава.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини