САЩ и Израел: Иран е най-голямата заплаха за Близкия изток

Съединените щати и Израел заявиха, че Иран е едно от най-големите предизвикателства за стабилността в Близкия изток и потвърдиха, че ще направят всичко възможно, за да не допуснат Техеран да разработи ядрено оръжие, предаде Асошиейтед прес.

След разговори във Вашингтон заместник-държавният секретар на САЩ Джеймс Стейнбърг и израелският заместник-министър на външните работи Дани Аялон заявиха в обща декларация, че ядрената програма на Иран и подкрепата му за антиизраелски въоръжени групи предизвикват силна тревога. Разговорите бяха водени в редовния шестмесечен стратегически диалог между Израел и САЩ, посочва АП.

"В стратегическия диалог бяха обсъдени много въпроси. Ясно е, че Иран е сред най-големите предизвикателства, пред които сме изправени в Близкия изток", се казва в декларацията.

Иран продължава да не изпълнява международните задължения, свързани с ядрената му програма и продължава да подкрепя терористични групи. Това предизвиква силна тревога в нашите две страни и в международната общност, гласи декларацията.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини