Арестуваха Супер Бианка, искала интервю от Първанов

Репортерката от „Шоуто на Иван и Андрей" Супер Бианка беше арестувана днес от пернишки полицаи при опита си да вземе интервю от президента Георги Първанов, съобщиха от шоуто.

Държавният глава днес бе на посещение в родния си град по случай празника на Перник.

Пернишките служители на реда арестували Супер Бианка, защото нямала документи в себе си, когато се опитвала да вземе интервю от президента Първанов. След като охранителите от НСО проявили насилие спрямо нея, тя симулирала припадък, което е второто обвинение срещу репортерката, се казва още в прессъобщението.

Бианка остана в ареста в Перник до установяване на нейната самоличност.

След ареста на Супер Бианка, от продуцентската компания "Междинна Станция" излязоха с официално протестна декларация.

Публикуваме нейното съдържание без редакция:

Тази сутрин репортерът на „Шоуто на Иван и Андрей" Бианка Илич, известна с артистичния псевдоним Супер Бианка, беше възпрепятствана да изпълни служебните си задължения от служители на НСО и Първо Районно Управление - „Полиция", град Перник.

На 19-и октомври 2010, вторник, при опит да вземе интервю от президента Георги Първанов в Перник (наред с всички останали репортери), Бианка беше спряна от охраната по грубиянски начин. Неофициално ни бе заявено, че служител на НСО е наредил на полицията да я арестува по обвинение, че няма лични документи.

В качеството си на продуцент на Бианка Илич „Междинна станция" ООД категорично протестира срещу действията на НСО и служителите на Първо районно управление на МВР в Перник, които попречиха на нашата репортерка да свърши своята работа.

Едно уточнение: тъй като Супер Бианка носи сценичен костюм по време на снимки, нейните документи винаги стоят в служебния автомобил.

За нас е необяснимо защо на полицаите беше наредено да я отведат в ареста и там да установяват нейната самоличност, след като това можеше да се случи непосредствено до мястото на инцидента.

За нас е напълно неприемливо охраната на президента да проявява негативно и целенасочено отношение срещу представител на наше предаване. Не сме забелязали служителите на НСО да се отнасят със същия груб подход към представителите на други медии.

Не очакваме да получим извинение, но смятаме, че най-малкото е необходимо да има публично обяснение за неадекватното поведение на охраната на президента. Дотогава за нас действията на НСО и Първо Управление - „Полиция" Перник са чиста проба погазване на свободата и етиката спрямо представител на медиите в демократична държава.

Припомняме ви, че днес Супер Бианка прекара известно време в РПУ Перник. Тя бе задържана, след като се опитала да пробие кортежа на президента Георги Първанов, за да вземе интервю от него. Репортерката от "Шоуто на Иван & Андрей" срещнала съпротива от охраната на държавния ни глава, която си вършела работата.

Бианка не могла да предостави документи за самоличност и тогава я отвели в пернишкото РПУ. На репортерката са повдигнати две обвинения. Първото за непредоставяне на лична карта, а второто, за симулиране на припадък, когато охраната проявила насилие спрямо нея.

От пресцентъра на МВР потвърдиха, че Бианка е прекарала известно време в пернишкото районно, но не бяха чували за прояви на насилие от страна на служителите на НСО.

На ексцентричната репортерка е съставен акт - глоба по Закона за българските лични документи. Тя е освободено веднага, след като колегите й донесли в управлението нейната лична карта.

Супер Бианка гонила президента, за да вземе поредното си "интервю" по случай празника на град Перник, който е днес. Това бе и поводът за посещението на Първанов в родния му град.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини