7 навика, които рушат връзката ти

Ако искаш да заобиколиш драматизма във взаимоотношенията ви, въздържай се от следните седем навици, които съсипват иначе здравата връзка.

Критикуваш семейството му

Без значение какво мислиш за семейството на гаджето си, той не бива да разбира, че те те влудяват – иначе рискуваш да нанесеш непоправими щети на връзката ви. Дори и той самият да споделя мнението ти, няма да му се хареса да злословиш по адрес на най-близките му. Затова е най-добре да възпираш това, което ти идва наум всеки път щом се отвори темата за роднините му.

Шпионираш

Не си мисли, че правиш на себе си услуга като постоянно държиш под око блога му, Фейсбук, Туитър – знаейки всяка негова мисъл (или статус във Фейсбук), всяка минута къде е, с кого е и какво прави, се превръща в склонност да преанализираш, а понякога и да пресъчиниш написаното от него в интернет пространството.

Караш се с него на обществени места

За всяка двойка е нормално да попадне в един непредвиден спор, особено когато е прекарала повече от 3 часа заедно. Обаче кавги, които излизат извън контрол до такава степен, че поставят в неудобно положение дори непознати, са проблем, над който трябва да поработиш.

Отпускаш се

Не само, че не е полезно за доброто ти физическо (а и психическо) здраве, това че се отпускаш – независимо дали става въпрос за качване на няколко килограма или за занемаряване на външния вид – и в двата случая изпращаш негативно послание към партньора си. Ако спре да ти пука за теб самата, той може да реши, че не ти пука и за него.

Опитваш се да го промениш

Ако мислиш, че помагаш на приятеля си като го променяш към - разбира се според твоите стандарти - подобрение, само си създаваш излишни главоболия. Представи си мъжа като подобие на кучето: може да научи нов номер или два в хода на връзката, но превръщането на питбул в пудел не само че е трудно постижимо, а и ще сложи край на добрия тон, а впоследствие - и на взаимоотношенията ви.

Допускаш проблемите да се застоят трайно

Всеки обича да счита връзката си за перфектна; въпреки това, ако вследствие на нежеланието ти да създаваш драма, оставяш многократно някои неща, които те притесняват, неизказани. Комуникацията между вас е ключът към щастлива и дълготрайна връзка.

Лъжеш го

Мислиш ли, че лъжата е пътят към успешно бъдеще с него? Просто не го прави.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини