Принц Уилям спаси алпинист

Westland Sea King

Принц Уилям участва в спасителна операция на 45-годишен мъж, който получи сърдечен пристъп по време на изкачването на планината Сноудън в Уелс.

Сноудън е най-високата палнина в Уелс (1085 м), а за принц Уилям това е първия полет след обявяването на годежа с Кейт Мидълтън.

На височина 914 метра 45-годишният Грег Уоткинс се почувствал зле. Спътниците му предали съобщение, че човекът трябва да бъде хоспитализиран. Принцът отлетял към местопроизшествието само пет часа след явяването си в авиационната група. Метеорилогичните условия били крайно неблагоприятни – снеговалеж, съпроводен със силен вятър.

Спасеният Уоткинс едва в болницата разбрал, че пилотът на въртолета Westland Sea King е принц Уильям. "Щастлив съм че съм жив, но още по-щастлив съм, че ме спаси бъдещият крал на Англия”, заявил Уоткинс. (Вчера стана ясно, че според запитване британците искат следващите крал и кралица да са Уилям и Кейт. Наследник на короната обаче е Принц Чарлз, не особено харесван, заради втората си съпруга Камила0

Принц Уилям завърши тренировъчен курс за управление на спасителен въртолет преди 2 месеца. Извършва служебни полети с Westland Sea King в състава на Кралските ВВС.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини