"ТILT" - драма за прехода и любовта под обсада

В началото на 90те години, четирима приятели търсят начин да спечелят пари , за да отворят собствен бар, който ще се казва TILT. При случайна среща на Сташ (Явор Бахаров) и Беки (Радина Кърджилова) се стига до страстна любовна авантюра. Внезапно бандата е заловена в нелегално разпространение на порно филми. Бащата на Беки действащ полковник, лично се заема със случая и ги заплашва със затвор. Единствения начин да ги остави на мира е Сташ и Беки да спрат да се виждат. Групата решава да избяга в малък немски град. Като бедни емигранти те попадат в поредица смешни и абсурдни ситуации. Сташ прави непрекъснати , но безуспешни опити а се свърже с Беки, накрая бандата решава да се прибере обратно. През това време България се е променила изцяло - Беки също...

Това е дебютният филм на режисьора Виктор Чучков- син. Той получи три приза на 29-ия Фестивал на българското игрално кино „Златната роза". Специалната награда на журито - „наградата на община Варна" , награда в категорията „Най-добра мъжка роля" за Явор Бахаров и диплома за индивидуално постижение за Ованес Торосян за поддържаща роля.

Няма как да пропуснем и основният "виновник" за появата на филма – Виктор Чучков-Младши. Въпреки факта, че това е първият му игрален филм, "Тилт" е изпипан до най-дребния детайл. Идеята е на него и брат му Борислав, с когото основаха продуцентската компания "Чучков Брадърс" през 2003 година. Първоначалният работен сценарий е развит с помощта на световноизвестните консултанти Бернд Лихтенберг и Бил Форсайт, а ко-продуценти са Оstlicht filmproduktion (Германия) и БНТ.

Заснемането също е забележително - "Тилт" е първият български филм, сниман с дигиталната кинокамера RED ONE.

"Тилт" се радва на всички предпоставки да се превърне в поредния български филмов хит на голям екран в последните години след "Дзифт", "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде", "Източни пиеси" и "Мисия Лондон". Вероятно това е и причината успоредно с премиерата на филма през февруари, на пазара да се появи и едноименният роман, дело на Любен Дилов-син.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини