Предстоят още записи с Борисов

Оповестеният миналата седмица запис на разговор на Борисов няма да е единственият. Това става ясно от официално съобщение на РЗС, разпратено до медиите. В него се казва, че предстоят още записи с премиера.

"Обстоятелството, изяснено от оповестените телефонни разговори с Ваньо Танов, че лично Борисов разпорежда прекратяването на митническа проверка срещу определен бирен бос, макар и да доказва престъпление по служба и търговия с влияние, е най-малкият проблем на премиера. Защото предстои оповестяване на отношенията и разговорите му с още по-знакови олигарси на прехода", се казва в съобщението.

РЗС поставят следните въпроси на министър-председателя, като очакват той да даде отговори, в противен случай обществеността щяла да ги научи от "друг източник":

1.Какво му говори агентурният псевдоним на ДС „Буда”?

2.Какви функции е изпълнявал по време на възродителния процес и свързано ли е това със смъртта на хора?

3.На коя дата е станал член на БКП и връщал ли е изобщо партийната си книжка?

РЗС силно се съмняват в твърденията на Борисов, че изтеклите в медиите записи са ответен удар на бившата Държавна сигурност. Те посочиха имена като Божидар Димитров и Константин Гребенаров, хора с агентурно минало, и попитаха "ако наистина ДС толкова много му пречи и аршинът не е двоен, поради каква причина държи на оперативни и ръководни длъжности в ДАНС и МВР близо две хиляди бивши агенти и кадрови служители на тоталитарните специални служби?"

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини