Чакат се предложения за културни събития в Смолян, ще се финансират по проект

Община Смолян набира предложения за проект по схема BG161PO001/1.1-10/2010 „ПОДКРЕПА ЗА СЪЗДАВАНЕ И ПРОМОТИРАНЕ НА ИНОВАТИВНИ КУЛТУРНИ СЪБИТИЯ”.

Обявената процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ е по Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013, Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие”, операция 1.1. „Социална инфраструктура”, схема BG161PO001/1.1-10/2010 „Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития”

Община Смолян кани всички заинтересовани културни институции и организации, работещи в сферата на културата на територията на  общината да представят предложения за проектни идеи, които да бъдат включени към проектното предложение, с което ще кандидатства община Смолян. Направените предложения следва да отговарят на изискванията на  програмата, които са достъпни на: http://www.bgregio.eu/ .

За финансова помощ по проекта ще може да се кандидатства за организирането и/или провеждането на иновативни културни събития и прилагане на добри практики, с цел обогатяване на културния живот и повишаване на привлекателността на населените места в агломерационните ареали и изграждане на местната идентичност. Дейностите за общественото осведомяване, промотиране и реклама на провежданите иновативни културни събития също могат да кандидатстват за финансиране по програмата. Сред дейностите, които могат да бъдат включени в предложенията са и дребно мащабни инфраструктурни дейности, свързани с организацията и провеждането на иновативното културно събитие (изграждане на достъпна архитектурна среда за хора с увреждания, реализация на дейности по благоустрояване и/или озеленяване на пространства, ремонт, реконструкция, обновяване на сгради, пряко свързани с изпълнение на иновативното културно събитие);

По проекта може да се осигурят средства на подходящо оборудване и обзавеждане, свързано с организираните събития: закупуване на технически съоръжения и оборудване (сцени, ограждения, озвучителна, осветителна и видео техника, мултимедия, екрани и др.).

Общината очаква предложения в срок до 01.02.2011г. на е-mail: eudep.smolyan@gmail.com или на хартиен носител на вниманието на г-н Илия Годев, Директор Дирекция „Проекти, програми и международно сътрудничество” при Община Смолян в стаи  215 или 216.

Обсъждането на внесените предложения ще е на 4.02.2011 г. в зала 211 на Община Смолян .

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини