Пътищата проходими при зимни условия

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи, с отделни мокри и заснежени участъци. По високите и усойни места са частично заледени, като същите са почистени и обработени, съобщават от Съюза на българските автомобилисти (СБА).

Автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Марица" са със сухи пътни настилки, като има опасност от заледявания на мостовете и виадуктите.

Поради мъгла е намалена видимостта до 20 м в района на Свищов и Горна Оряховица, до 50 м в районите на Тервел и Добрич; до 100 м в област Русе и районите на Попово, Плевен и участъка Варна - Добрич; до 150 м в областите Шумен, Видин, Силистра, както и в районите на Павликени и Полски Тръмбеш. Проходът Златица - Етрополе - затворен и Твърдица - Елена са затворени; Върбишки проход е затворен за зимния период; Дюлински - затворен за товарни автомобили; Троян - Кърнаре - затворен за товарни автомобили и (както и с ремаркета и полуремаркета).

Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 3,5 тона по пътя Панагюрище - Стрелча; с обща маса над 10 тона през прохода Шипка, Петрохан, Вратник, по пътя Черница - Сунгурларе - Чубра, Димово - Костичовци - Дреновец - Брусарци - Монтана, Костенец - Самоков, София - Самоков между км 39 и 86 и по пътя Бургас - Слънчев бряг с обход през Бургас - Каблешково и Тънково; с обща маса над 12 тона по пътя Рупци - Червен бряг. Обходът е през Луковит - път ІІІ 306 - Червен бряг и обратно.

Опасност от падащи камъни има в прохода Троян - Кърнаре, главен път II-55 Велико Търново - Стара Загора, прохода "Хаинбоаз", област Смолян, Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София - Самоков, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Мездра - Ботевград, Батак - Доспат, Кочериново - Рилски Манастир, Белица - Загражден, в района на Мечи дол и района на Козница.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини