Руски журналисти ще посетят най-популярните ни зимни курорти

Представители на водещи руски издания са на туристическа обиколка сред най-известните зимни курорти у нас. Журналистическите турове се част от маркетинг дейностите за популяризиране на България като туристическа дестинация, които се реализират по проект за рекламна кампания на руския пазар. Това е вторият тур за руски медии, който се реализира по този проект. Първият се проведе през ноември миналата година, когато руските журналисти обиколиха най-добрите ни дестинации за СПА и уелнес туризъм. До средата на годината предстоят още два тура, които ще представят възможностите за културно-познавателен туризъм и за лятна ваканция в България.

Сред поканените медии има телевизионен екип от популярното седмично предаване на първи канал Непутевие заметки, което се излъчва всяка неделя от 10 часа, както и представители на пет водещи печатни издания -  „Sky”, ”Sky Guide”, „Вертикалний мир”, „Otdohni!” и „Туризъм и Отдьих”.

В рамките на петдневното си посещение журналистите ще гостуват на курортите Пампорово, Боровец, Витоша и Банско. Посещението им в Банско ще съвпадне с Европейската купа по биатлон 2011. Представителите на медиите ще имат възможност да се запознаят с всички новости, които предлагат българските планински ски курорти, както и с плановете за по-нататъшното им развитие.

През 2010 г. България е била посетена от  378 382 руски туристи, което е с  32 % повече от 2009 г.

 infotourism

Източник: smolyan.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини