Започва акция за застраховка „Гражданска отговорност” в смолянско

В Смолян и областта започва специализирана полицейска операция за проверка на пътни превозни средства за наличието и валидността на задължителна застраховка "Гражданска отговорност".

Акцията ще тече в цялата област в дните  8, 15 и 29 април 2011г. между 15.00ч. и 17.00ч. съгласно разпореждане на директора на Главна дирекция “Охранителна полиция”.

Няколко екипа от служители на “Пътна полиция” ще проверяват едновременно   дали има сключена застраховка „Гражданска отговорност”, за да се обхванат максимален брой превозни средства.

Ако водачите не носят документ за сключена задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите или не са залепили стикер, както и ако не носят контролен талон към същия, ще им бъде съставен  акт за установяване на административно нарушение по чл.100, ал. 1, т.3 от ЗДвП и чл.100, ал.3 от ЗДвП.

Акт за установяване на административно нарушение по Кодекса за застраховането ще бъде съставян и на всеки водач, който не е сключил договор за застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите или задължителна застраховка “Злополука” на пътниците в средствата за обществен превоз от същият кодекс.

Чудомира Щерева

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини