ДПС със свои кандидатури в смолянско

В почти всички общини на областта, ДПС ще издигне свои кандидати за кметове.

Това заяви в Смолян депутатът от движението Ариф Агуш, който временно изпълнява функциите на областен лидер след отстраняването на Ахмед Хутев от поста.

Най-вероятно ДПС ще излезе със собствена двойка за и за президентския вот, но е рано да сме категорични, обясниха от ръководството на движението.
От партията не се притеснявли от разцепване на местните структури преди вота на есен, защото Касим Дал не бил познат в Смолян и региона.

Дал и приближените му се опитват да създадат политическа структура за участие в местния вот, но не можа да определи дали този проект ще е сателит на ГЕРБ, коментира пък зам. шефът на ДПС  Алиосман Имамов.

Той бе категоричен, че след заявката на втори депутат от движението да напусне партията няма отлив на членове, особено в Югозападна България. Затова там вече е ясно, че ДПС ще се подкрепи сегашните си кметове в Гърмен, Сатовча, Белица, Якоруда.

За кметове на общини партията е отворена за коалиции с всички партии, като единствено не възможно е политическото партньорство с “екстремистка партия като „Атака”.
Коалиции обаче щели да станат ясни по места с наближаването на изборите.

Преди два дни ДПС започна активни срещи с ръководствата по региони в цялата страна, за да се ориентира в предизборните нагласи. Другата цел на обиколките е набелязване на печеливши номинации за местните избори.

Според депутата Агуш обаче многобройните проверки срещу кметове на ДПС не са нормални и не бива прокуратурата и полицията да се използват за избори. Такива проверки вече приключили срещу градоначалниците на Девин и Доспат, а кметът на Кърджали Хасан Азис бил проверяван 110 пъти.

Депутатът изрази очакване за скорошно решаване на  сложният казус с легитимността на главния мюфтия в страната.

Страната ни била подложена на силен натиск по този въпрос от Ислямската конференция, ЕС, американския посланик и др.

Чудомира Щерева

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини