6:0 за две училища в Смолян на футболния турнир

С по 6 гола се разписаха ПМГ”Васил Левски” и  гимназията по туризъм в Смолян на   дългоочаквания футболен турнир на средните училища – Евро-Родопската футболна купа.

Младите математици и възпитаниците на професионалната гимназия по туризъм  не допуснаха нито един гол в своята врата от противниците си. Срещу тях играха най-добрите футболисти от икономическата гимназия „Карл Маркс” и учениците от гимназията по техника и технологии в родопския град.

На първия кръг от турнира, който се проведе на 15 април, се включиха и млади футболисти от ГПЧЕ, І СОУ, строителната гимназия и VІІ СОУ

"Отец Паисий”.

 Според организаторите, срещите са  преминали без произшествия и неприятни инциденти, в дух на спортна злоба, но и достатъчно спортсменство. Следващият кръг от футболната надпревара ще се проведе на 29 април на градския стадион в Смолян.

 В този етап от състезанията отборите ще играят при следния ред:

ГПЧЕ „Иван Вазов”  срещу VII СОУ “Отец Паисий”

ПМГ „Васил Левски” срещу ПГ по туризъм 

I СОУ „Св.св. Кирил и Методий” срещу   ПГС „Никола Вапцаров” 

 ПГИ „Карл Маркс” срещу  ПГTТ „Христо Ботев”

Турнирът е съвместна инициатива на Сдружение Нови хоризонти, Европейският информационен център Европа директно, Община Смолян. В организацията участват и Местната комисията за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Областен съвет на Българския футболен съюз Смолян.

Идеята за турнира е на ученика Асен Димитров от гимназията за чужди езици в Смолян. Асен е член на неформалното младежко сдружение ГЛОУ и е един от активните доброволци, работещи за осъществяване на мащабната спортна проява.

 

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини