Откриват антистрес кабинет в смолянска гимназия

Днес в Професионалната гимназия по техника и технологии ще открият анти-стрес зала, оборудвана с боксова круша, дартс, специални столове за релакс “Барбарони”. Освен уредите за разтоварване ще започне да функционирането на  кътове за отдих и приятни разговори.     

Инициативата е в рамките на проекта “Аз избрах – без насилие!”А на младежите от клуб “Аз избрах – без насилие!” реализиран по идея на сдружение „Инициатива Родопа планина – ХХІ век” в партньорство с ОДМВР в областния град. Финансирането е осигурено от Институт Отворено общество по програма „Овластяване на безвластните по време на криза”.

Заключителната фаза на проекта ще протече в „Седмица срещу насилието” и ще реализира редица мероприятия  в четирите смолянски училища – СОУ “Отец Паисий”, ОУ “Иван Вазов”, СОУ “Св. Св. Кирил и Методий” и ПГТТ “Христо Ботев”.

Във всяко от учебните заведения е поставена кутия, в която ще се събират ученическите предложения как да се избегнат конфликтите в учебна среда. Младежите от клуба срещу стреса ще демонстрират и научените  хватки по бойни изкуства правят демонстрация по придобитите от тях в рамките на проекта умения по бойни изкуства. Ще им бъдат  връчени дипломи за придобита техническа степен по полицейска лична защита, в която ги обучаваха квалифицирани инструктори от ОД МВР.

Повече от 20 учеиници по проекта, от няколко смолянски училища, преминаха тренинг за решаване на конфликтни ситуации, срещи с педагози и психолог. Целта на проекта е, чрез обучение и овластяване на неформалните лидери сред учениците и включването им във формите на ученическото самоуправление, да се бори с агресията и проявите на насилие в училище.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини