Властта в Смолян яхва велосипеди

Кметът на  община Смолян Дора Янкова и директорът на ОД на МВР комисар Кирил Хаджихристев, ще се включат в Националния благотворителен маратон, който ще мине през Смолян на 25 април.

В инициативата за безопасното колоездене ще участват и

зам.- областният управител Чавдар Фурлански  и шефа на регионалната екоинспекция Елен Минчев. 

В 16,45 часа колоната от смолянски велосипедисти ще се отправи към изхода на града в посока към Кърджали. В 18,00 часа те ще посрещнат основната колоездачна група и заедно ще се отправят към площад „Възраждане” в кв.Устово.

Половин час по-късно на площада ще бъдат публично представени  ползите от колоезденето и велотуризма.

В 19,00 участниците във веломаратона ще се отправят към ОУ „Стою Шишков”, където ще пренощуват във физкултурния салон на школото.

На 26 април в  09,00 часа групата на неуморните колоездачи ще поеме по стръмните планински пътища към Доспат.

Веломаратонът прави спирки  във всички 28 области на страната и ще покрие около 2500 км. Целта на екологичната инициативата е да популяризира каузата „Безопасно колоездене 2011“. 

Организатор е Фондация „Фактор”  гр. София, а в родопския град се организира със съдействието на община Смолян, ОД на МВР, РИОСВ и ОУ „Стою Шишков”.

Домакините призовават всички желаещи любители на колелетата да се включат във веломаратона, а сборният пункт е до Народно читалище „Кирил Маджаров” в 16.30ч.в понеделник.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини