Заплашиха самолет за София с бомба

Полетът на нискотарифната авиокомпания "Уиз еър" от южното летище на Брюксел - Шарльороа до София е бил задържан няколко часа заради заплаха за бомба, съобщи медийната група Ер Те Ел.

Самолетът е трябвало да излети в 8.20 ч. обратно за София, но сигналът за взривно устройство забавил полета.

След проверка, продължила до 10.35 ч. местно време /11.35 ч. българско/, тревогата била вдигната.

Не е открита бомба в самолета, който по данни от летище "София" се очакваше да кацне в България около 15.00 ч. Авиокомпанията има три полета седмично между София и летище Шарльороа.

Пътувалите със самолета от Брюксел за София, разказаха, че не им била предоставена детайлна информация защо полетът им се бави с часове.

Пътниците от забавения заради сигнал за бомба самолет разказаха, че не е имало паника на борда. По думите им е имало претърсване с куче на борда.

Самолетът е трябвало да излети в 8.20 ч. местно време обратно за София.

Анонимният сигнал за взривно устройство постъпил в момента, когато пътниците се качвали на борда. Част от пасажерите разказаха, че ситуацията била стресова, други твърдяха, че са запазили самообладание.

От летището в София обясниха, че самолетът е бил забавен заради втора проверка на сигурността. Авиокомпанията има три полета седмично между София и летище Шарльороа.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини