Поредна шефска рокада в Спешния център на Смолян

Директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в Смолян за пореден път е сменен. От 26 април досегашната шефка на спешния център д-р Бойка Янева, вече не е на работа. Поста директор ще заеме д-р Велин Денев.

През юли 2009 г. д-р Янева беше освободена от длъжност директор на ЦСМП в Смолян, а на мястото й беше назначен дългогодишният директор на многопрофилната болница в родопския град  и бивш депутат от БСП д-р Тодор Кумчев.

Броени дни преди кабинетът на тройната коалиция да сдаде властта на ГЕРБ, д-р Кумчев успя да получи пари, за да погаси част от натрупаните задължения на центъра.

След по-малко от година обаче, през февруари 2010 г., д-р Янева отново стана директор на Спешния медицински център след конкурс, обявен за поста от здравното министерство.

Тогава конкурент за мястото беше заместник-директорът на ЦСМП д-р Иван Батинков, а д-р Кумчев не пожелал да участва в него.

След поредната рокада в управлението на центъра за спешна помощ д-р Янева излиза в пенсия.

ЦСПМ в Смолян има девет филиала в различните общини на областта, с общо 244 души персонал от различни категории, който работи денонощно.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини