В Баните почитат минералната вода с Виктор Калев и „зелен” хокей

Празника на минералната вода честват за поредна година в балнеолечебното родопско село Баните. Тридневен купон организират от родопската община, който започва със спортни състезания още в сряда. На 4 май в 11 часа ще стартира петото издание на Националния турнир по хокей на трева за купата на кмета на община Баните. На специалното игрище за „зелен” хокей в залата на СООУ „Христо Ботев” ще се състезават отбори от юноши и девойки до 14 г.от цялата страна.Отборът на домакините е национален шампион в този спорт за миналата година.

На 5 май кметът на общината Райчо Данаилов ще връчи купата на победителите и останалите награди и ще закрие спортния празник.

Веднага след това обаче започват песните, танците и истинския купон.

Фолклорно надпяване, народно веселие и концерт с певицата Поли Паскова са само част от забавленията планирани на 5май. За любителите на фолка в 21.30ч.  сцената ще заеме Цветелина, а час по-късно започва светлинното шоу на площад „6 май” в родопското село.

За Гергьовден е кулминацията на празника на минералната вода с родопски гайди, песни и концерт –спектакъл „Гергьовденски хоровод”.

През деня гостите ще се забавляват с Росица Пейчева и оркестър”Фолк палитра”, а  след 19.30ч. глас ще извиси солистът от „Ку -Ку  Бенд” Борис Солтарийски.

Със свежи скечове и родопски хумор ще весели публиката и любимецът на родопчани актьорът от „Шоуто на Слави” Виктор Калев.

След него сцената отново ще бъде за феновете на фолка с песните на Цветелина Янева, допълват организаторите .

Щиляна Чакъров

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини