Съд забрани пиячката на смолянчанин

Безпрецедентна забрана за посещение на кръчмите на територията на Смолян, получи от съда 53 годишния Ангел. К. от родопския град.

Една година сух режим, определи съда за известния любител на кръчмите.

 До крайната мярка се стигнало заради влошеното здравословно състояние на купонджията, който от половин година изтърпява присъдата „полагане на обществено полезен труд”. Заради кражба на моторен трион, Ангел бил осъден да се труди в полза на общстеството. Прекараният наскоро инфаркт обаче му пречел да изтърпява наказанието, а страстта му към чашката влошавала още повече положението.

От пробационния съвет предложили на съда наказанието да бъде заменено, заради проблемите на смолянчанина със здравето, които го направили нетрудоспособен.

 Окръжният съд уважил искането и забранил на Ангел да посещава заведенията, в които се предлага алкохол на територията на Смолян, като дори са изброени най-масовите кръчми с евтини напитки.

Склонността на 53-годишния мъж към алкохола и мезетата е всеизвестна, коментират познати и съседи, които вмятат, че той през живота си едва ли има и няколко години трудов стаж. Затова пък всички пари, с които се сдобивал, пропилявал по  заведенията за софри, обилно полети с алкохол.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини